Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.
Reformer av olika slag, vart tar de vägen?
För två år sedan beslöt riksdagen att nu äntligen skulle de, som på olika sätt behövde tandvård som ett led i sjukdomsbehandling, få detta inom sjukvårdens högkostnadsskydd! Ett efterlängtat beslut som vi i Tf kämpat för i många år, men som ännu inte kan anses uppfyllt, då regelsystemet är krångligt. Inte vid något annat sjukdomstillstånd kräver man förhandsprövning för behandlingen. I alla fall inte officiellt.
Skarp kritik mot forskarvärlden
Debatten kring sjuka hus och hur man bygger för att folk inte ska bli sjuka av att bo påminner mycket om amalgamdebatten, skriver här Ann-Marie Lidmark.
Metalliskt Hg
Det påstås ofta att nedsvalt kvicksilver i metallisk form inte tas upp eller i ytterst ringa grad absorberas. Jag har vid ett flertal tillfällen tagit upp frågan vid kontakt med myndigheter och i föredrag.
Inget nytt under solen
Förgiftning genom frätande sublimat bildat i munnen från amalgampluggar i tänderna. J. Payne, tandläkare, i Chicago Medical Journal, juli 1873, refererat i The Dental Cosmos XVI, 1874, 213-4
Bör amalgambärare åläggas flygförbud?
På hemsidan för tidskriften New Scientist (www.newscientist.com) frågar en läsare varför en kvicksilvertermometer inte får tas med vid en vanlig flygresa. De tre svar han får på frågan gör att man kan undra om också amalgambärare bör åläggas flygförbud!
?Nya diagnoser?
om ett led i arbetet publicerar Nationella Folkhälsokommittén debattskrifter. Nyligen utkom en sådan skrift med titeln ?Nya diagnoser ? förklaringsmodell till neurosomatiska sjukdomar?. Författare är Robert Olin, professor emeritus med inriktning på socialmedicin.