Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.
Finns den politiska viljan?
Tandvårdsskadeförbundet har under våren 1999 vid ett sammanträffande med Socialdepartementet tagit upp de frågor som berörts i brevet till Socialminister Lars Engqvist. Många av frågeställningarna och synpunkterna fick vi inte svar på. Andra lovade man att undersöka närmare. Det återstår att se hur mycket politisk vilja som finns för att riksdagsbesluten ska efterlevas.
Autoimmuna sjukdomar och antioxidanter
Är det bra eller dåligt för en person med en autoimmun sjukdom att äta antioxidanter? Vid en autoimmun sjukdom har kroppens immunförsvar ?snedtänt? och förstör då egna celler.
Tinnitus och nedsatt hörsel ? har tandläkaren med det att göra?
Öronsus är det svenska ordet för tinnitus, men inte alla är överens om att ordvalet är adekvat. Den som t ex dygnet runt ljudmässigt befinner sig i en verkstadsmaskin på högvarv, anser knappast att ljudnivån är att betrakta som ?sus?.
Är acrylater vårt nya gissel?
Amalgam/tungmetall/kvicksilverförgiftad! Håller det på att bli historia? Nya material ges ut på marknaden, för att ge oss som är drabbade av amalgam, ett nytt leende, ett nytt liv.
Risk med höghastighetsborr
I European Journal of Oral Science rapporteras om risker med tandläkarnas höghastighetsborrar. Rapportens förste författare Marianne Forsell har dessutom påvisat nickel i amalgam. Resultaten är publicerade i en artikel i Swedish Dental Journal.