Artiklar

72 procent bättre vid Amalgamenheten

Amalgamenheten vid Akademiska sjukhuset i Uppsala började bygga upp sin verksamhet vid årsskiftet 1990/ 91 efter ett enhälligt fullmäktigebeslut i Landstinget i Uppsala län. Vid Amalgamenheten arbetar två läkare ? Anders Lindvall, som är chef för verksamheten, och Antero Danersund. Amalgamenheten har nu kommit med en rapport om behandlingsresultatet för patienterna (Rapport 1, september 1999). I den följande artikeln ges en sammanfattad version av rapporten.

Läs mer »

Regeringen struntar i riksdagsbeslutet?

Riksdagen har genom sitt beslut om Ett reformerat tandvårdsstöd gett regeringen i uppdrag att till riksdagen återkomma med ett förslag om ett kompetenscentrum för biverkningar av dentala material. Det har nu visat sig att regeringen inte avser att verkställa beslutet! Därigenom har frågan blivit av konstitutionell art och bör föranleda en anmälan till konstitutionsutskottet för granskning.

Läs mer »

Apropå artikeln "Risk med höghastighetsborr"

Jag bytte ut gamla fyllningar mellan 1995-97. Under det pågående utbytet kom min tandläkare över en fräs från USA.

Läs mer »

Autoimmuna sjukdomar och antioxidanter

Är det bra eller dåligt för en person med en autoimmun sjukdom att äta antioxidanter? Vid en autoimmun sjukdom har kroppens immunförsvar ?snedtänt? och förstör då egna celler.

Läs mer »

Tinnitus och nedsatt hörsel ? har tandläkaren med det att göra?

Öronsus är det svenska ordet för tinnitus, men inte alla är överens om att ordvalet är adekvat. Den som t ex dygnet runt ljudmässigt befinner sig i en verkstadsmaskin på högvarv, anser knappast att ljudnivån är att betrakta som ?sus?.

Läs mer »

Är acrylater vårt nya gissel?

Amalgam/tungmetall/kvicksilverförgiftad! Håller det på att bli historia? Nya material ges ut på marknaden, för att ge oss som är drabbade av amalgam, ett nytt leende, ett nytt liv.

Läs mer »

Sida 19 av 25 sidor < Första  < 17 18 19 20 21 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2025 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsstiftelsen.
Förbundets bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Man kan även ge bort ett medlemskap.
Forskningsstiftelsens bankgiro: 170-0285

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel: 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)