Artiklar
Biverkningsregistret fungerar inte
Socialstyrelsens nationella biverkningsregister för dentala material ligger i Umeå, där odontologerna fått förtroendet att sköta denna viktiga granskning av den egna verksamheten. Rapporteringen dit startade i april 1996. Antalet anmälda fall har sjunkit år från år, särskilt gäller det personalfallen som gått ner från 103 år 1996 till bara 9 förra året.
Amalgamseminarium i Stockholm
I samband med överlämnandet av namnlistor om bättre vård för amalgamskadade höll Amalgamskadefonden ett välbesökt seminarium. Där presenterades också den nya boken “Amalgam, hälsa och pengar” av Lena Eriksson.
Elöverkänslighet
Grunden till kunskap. Att fysik, kemi och teknik nått så långt idag att vi i praktiken behärskar den fysiska materien beror på den grundforskning som avslöjat de lagar och principer och den hundraprocentiga logik och planmässighet som styr materien inom vars och ens område. De fantastiska framgångar som man gjort inom medicinen bygger nästan helt på fysikens, kemins och teknikens grunder och inte på medicinens egen grundforskning. För inom medicinen saknas denna grundforskning.
Elforskning för vem?
Inlägg till “Hearing om elöverkänslighet” arrangerad av rådet för arbetslivsforskning den 8 mars 2000 i Stockholm
Reumatism, TNF och kvicksilver
En ny dyr “mirakelmedicin” mot reumatism har nyligen börjat användas. Svåra reumatiker kan slippa värk och få tillbaka rörelseförmågan. Några uppgifter om andelen patienter som förbättras och biverkningar har jag inte sett ännu.
?DEFINITE? - ett nytt tandlagningsmaterial
Amalgamskadade personer har hittills i huvudsak kunnat välja mellan två typer av tandlagningsmaterial, dvs kompositfyllningar och keramiska inlä gg. När det gäller biokompatibilitet anses keramerna vara bättre än kompositerna. Keramiska inlägg är dock avsevärt dyrare än kompositfyllningar.