Nyheter

Dagens medicin: lussekatt med saffran

Saffranskrokus är en medicinalväxt med anor sedan bronsåldern. Saffran har hormon- och antioxidanteffekter vid låga nivåer, upp till 1,5 gram/dag, men kan ge allvarliga biverkningar vid högre intag. Ett antal nya studier om effekter av saffran har publicerats sedan vi senast skrev om ämnet på hemsidan (2015.12-18).

Läs mer »

Giftigt kvicksilver i tandläkarkliniker

Tandläkarkliniker som läggs ned är rena giftbomberna. I Vimmerby ställer miljö- och hälsoskyddsnämnden stränga krav på kontroll och åtgärder då en tandläkarmottagning flyttar. Hur många människor bor i hus där gamla tandläkarmottagningar funnits?  Förgiftningsrisken är stor om bostaden tidigare haft tandläkarmottagning.

Läs mer »

Influensavaccin skyddar dåligt

Vacciner är alltid en riskfaktor då de är tillverkade för att trigga immunförsvaret att bilda antikroppar. Nu visar det sig dessutom att en del vacciner inte är särskilt verksamma mot de sjukdomar de ska skydda mot. Den amerikanska vaccinationsmyndigheten (SDC) berättade att influensavaccinet 2014-2015 gav effektivt skydd endast i 19 procent av fallen. För vaccinering via nässpray kunde CDC inte finna någon som helst skyddande effekt. Är det då värt att utsätta sig för de risker för biverkningar som finns vid vaccinering?

Läs mer »

Brist på fleromättade fettsyror vid schizofreni och depression

Olika sjukdomar har ofta gemensamma bakgrundsfaktorer som ökar risken att insjukna. Brist på antioxidanter och fleromättade fettsyror finns vid flera neurologiska och psykiska sjukdomar och även vid till exempel hjärt-kärlsjukdom.

Läs mer »

Kommer amalgam att tillåtas även i Sverige?

EU:s länder klarade inte att komma överens om ett generellt amalgamförbud ens så långt bort som år 2022. Tandvårdsskadeförbundet undrar vad detta innebär för Sverige? Kan amalgam komma att användas på vuxna då EU:s nya beslut trätt i kraft?

Läs mer »

Stopp för amalgam på barn och gravida

EU och dess medlemsländer har nu fattat beslut om slutliga formuleringar i amalgamfrågan. Amalgam förbjuds att användas på barn och gravida från 2019. Däremot blir det inget direkt amalgamförbud i den allmänna tandvården, men krav på nedfasning. Trots allt innebär detta ett tydligt erkännande av amalgamets giftighet. Stefan Eck som i somras formulerade förslaget är dock besviken.

Läs mer »

Sida 433 av 745 sidor < Första  < 431 432 433 434 435 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där).
Medlemsavgiftsavier för 2025 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet.
Förbundets bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Använd gärna QR-koden nedan. Man kan också ge bort ett medlemskap.

Du kan också donera till Tandhälsoförbundets forskningsstiftelse.
Bankgiro: 170-0285 eller Swish 1230285486. Se mer här

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel: 08-428 92 42 
Telefontid: vardagar kl. 10-13
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)