Nyheter

Starkt ökad oxidativ stress vid Parkinson’s sjukdom

Det finns sedan länge starka belägg för att fria radikaler är centrala faktorer vid uppkomsten av Parkinson’s sjukdom. En tidig upptäckt var att nivån av reducerat glutation, GSH, var starkt minskad i substantia nigra, den del av hjärnan som är mest påverkad.

Läs mer »

Dåligt med evidens i tandvården

Evidensen i tandvården är låg, vilket innebär att det inte finns vetenskapliga utvärderingar av metoderna som används. Nu satsar Örebro Region budgetmedel för mer uppföljning och forskning i tandvården. Alla landsting borde följa upp och forska mer om effekten av behandlingar. Det gäller bland annat rotfyllningar jämfört med borttagning av infekterade tänder respektive amalgamsanering.

Läs mer »

Kunskapsresistens och lögner i tandvården

Faktaresistens blev ett så kallat nyord 2015. Det handlar om fräckhet och försåtlighet när någon med berått mod introducerar en lögn förklädd till sanning. Trump har i USA:s presidentval använt sig av denna taktik. Professor Björn Klinge använder sig av samma taktik för att förlöljliga och trycka ner motståndet mot kvicksilveramalgam bland annat i SVT Skånes program förra veckan och i en krönika i Tandläkartidningen.

Läs mer »

Kvicksilverformer i håret

Håret är rikt på svavelproteiner och samlar på sig kvicksilver, men frågan är varifrån det kommer. I stort sett alla artiklar om kvicksilver anser att kvicksilvret i håret är metylkvicksilver som kommer från födan, men är detta helt korrekt?

Läs mer »

Mer i P4 Väst om skador i tandvården

P4 Väst fortsätter sin reportageserie om skador i tandvården och Socialstyrelsens tidigare tillsynsenhet. Då som nu kontrolleradar tillsynsmyndigheten vad tandläkaren själv har att anföra utan att titta på det arbete som utförts på patienten. Den som har upplevt tandläkare som gjort dåliga jobb utan att vilja rätta till det. Ta kontakt med P4:s reporter. Se länken nedan. 

Läs mer »

Bort med socker bra metod att hindra karies

På tandläkarstämman höll professor Dan Ericsson från Malmö högskola i ett symposium om socker och karies. "Vi i tandvården har länge pratat mer om fluor än om socker", sa han. Med det menade han att om sockerkonsumtionen går ner rejält så är det en mer långsiktig och hållbar lösning än att använda fluor. Tandvårdsskadeförbundet håller med om detta.

Läs mer »

Sida 436 av 745 sidor < Första  < 434 435 436 437 438 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där).
Medlemsavgiftsavier för 2025 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet.
Förbundets bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Använd gärna QR-koden nedan. Man kan också ge bort ett medlemskap.

Du kan också donera till Tandhälsoförbundets forskningsstiftelse.
Bankgiro: 170-0285 eller Swish 1230285486. Se mer här

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel: 08-428 92 42 
Telefontid: vardagar kl. 10-13
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)