Distrikt Göteborg och Bohuslän

Distriktet har sina aktiviteter i Göteborg. Varje vår och höst arrangeras föredrag, promenader och medlemsmöten i Göteborg eller på andra orter i länet. Vi samarbetar med föreningar och föredragshållare. Stödpersoner finns för information och rådgivning. Föreningen arbetar med att påverka politiker och tjänstemän i regionen, är medlem i Funktionsrätt Göteborg samt Funktionsrätt Västra Götaland. Vi har stöd av Västra Götalands Regionen.

Anmälan till föredrag: inga.palsson@telia.com, 0733-690496
Ange vegetariskt/glutenfritt eller allergi/funktionsvariation att ta inklusiv hänsyn till.
100 kr entré – Gratis för medlemmar!
Vi tar kontant eller Swish 123 060 54 44. Plusgiro:  67 78 02 – 1
Bli medlem HÄR! Du kan även bli medlem på plats.
Medlemsavgift 225 kr, ger tidningen TF-bladet fyra ggr per år!

Senaste nytt

Torsdag 20 februari 2025, kl 18:00 - 20:00
Ute Krüger
Coronavaccin — bra eller dåligt?

Ute Krüger är specialist i patologi med mer än 25 års yrkeserfarenhet. Under de senaste 18 åren har hon främst arbetat som klinisk bröstpatolog och har även forskat på elakartade brösttumörer vid Lunds universitet i nästan åtta år. Efter introduktionen av sprutorna mot C-19 har hon sett förändringar i de dagligen inkommande brösttumörerna hösten 2021.

Efter att ha insett att det sjukvårdssystem som hon arbetade inom inte i första hand var utformat för att bota patienter, bestämde hon sig för att säga upp sig. Efter många vidareutbildningar arbetar hon nu i sin egen praktik (www.active-health.se) med fokus på att förebygga sjukdomar.

Under senaste året har hon sammanställt en bok. Den innehåller resultaten av vävnadsundersökningar av den tyska patologen Prof. Arne Burkhardt. I boken finns 57 fallbeskrivningar, vars död i de allra flesta fall bevisligen är kopplad till injektionen av sprutorna mot C-19. Boken har kommit ut på tyska. En översättning till engelska och även till svenska är på gång. Det är otroligt viktigt att dessa fynd når ut i världen! Mer information om boken hittas på www.histo-atlas.com

Föredraget är ett samarbete med Nordiska föreningen för Naturlig Näring och Metabol Hälsa (NNMH).

Handelshögskolan sal B22 (invid receptionen), Vasagatan 1 i Göteborg Närmsta spårvagnshållplats är Vasa Viktoriagatan dit spårvagn 2 och 3 trafikerar.

Se Program-fliken häruppe för fler föredrag under våren!

Lördag 29/3 2025 kl 13 - Gabriella Morlin
Mindfulness med sinnesbad i naturen

Gabriella Morlin guidar oss på en upplevelsebaserad promenad, där vi öppnar våra sinnen för en medveten närvaro i naturen. En form av hälsobringande naturterapi, som också ger bättre inre kontakt med dig själv.

Flytt

Våren 2025 flyttar vi runt pga av renovering på Dalheimers hus, som vi brukade vara på. Nya lokaler att bepröva är på Allégården, Handelshögskolan och Kustgatan. Varmt välkomna!

Sommaren 2023 flyttade Tf i Göteborg från Gibraltargatan, som under många år hade varit en fast plats för träffar och kanslijobb. Föredragen som hölls på Sensus flyttades även de till Dalheimers hus, där de utökades till ca 6 per år.

Tf bildades för att förbjuda kvicksilver i munnen och nu samarbetar vi för Tänder och Hälsa

Nya föredragshållare och fortsatta samarbeten, med blandannat NNMH och Funktionsrätt Göteborg

Andrea Kontros 14/1-2025
Vår tandhälsas viktiga roll för vår hälsa

Andrea Kontros berättade om tänder och hål. Genom hål infekteras kroppen, så som hennes far berättat. Han hade under 70-talet lärt att genom hål, socker och andra faktorer i tandkartor sågs orsak till cancer. Med helhetsgrepp om hälsa som det viktigaste vi har, gav hon tips på munvård. Andrea är biomedicinsk analytiker, författare och bloggare hos Mandarin media, har skrivit boken Hälsan är viktigast – vår hälsa från ett biologiskt och humanistiskt perspektiv. Föredragets PP hittas under rubriken Dokument.

Föredraget hölls på Allégården, Södra Allégatan 4 i Göteborg den 14 januari 2025

Bo Engborg 12/11-2024
Hjärthälsa ur ett holistiskt perspektiv.

Detta föredrag hölls i samarbete med NNMH. Rektor för Nordiskt Näringscenter och terapeut på Effektiv Friskvård har använt arteriografi sedan 2012 och hjälpt många till friskare hjärt- och kärlhälsa. Om forskning delades och frågor besvarades.

Föredraget höll till i lokalen Karl Johan i Dalheimers hus den 12 november 2024

Gudrun Wettermark, okt 15/10-2024
Frisk från migrän, binjure och sköldkörtelproblem, med hjälp av alternativa metoder

Gudrun Wettermark har jobbat som IT-konsult. Där lär man sig analysera problem, vilket var till stor glädje när hon skulle lösa sina hälsoproblem!

Gudrun gav många tips för tänder, sköldkörtel, binjure, genom blandannat frekvensterapi, blodanalys, diet, avgiftning och vad vi ska undvika.

Hölls i lokalen Karl Johan på Dalheimers hus 15/10-2024

Björn Anderlund 17/9-2024
Ljus med rätt våglängd minskar inflammatoriska processer - Ett osteopatiskt perspektiv

Osteopat Björn Anderlund på AO Osteopati, redogjorde för hur vi håller kropp, skelett och tänder friska genom en god livsstil. En tandskena från Nutrilight, med UV och Infrarött ljus lottades ut. Lokal var Karl Johan i Dalheimers hus

Suzanne Lundborgs föredrag 16/4-2024
Upptäck sammanhangen mellan tungmetaller, NICO, bettproblem och tandställning

Suzanne Lundborg visade hur dolda infektioner kan påverka tandhälsa och välbefinnande. Vi gick igenom tungmetallförgiftningsymtom och behandling. NICO (Neuralgic Intermittent Cavitational Osteonecrosis) är en underskattad orsak till tandproblem och smärta.
Sambandet mellan felaktig bett och tandhälsa visades. Det kan korrigeras med bra tandställningar, men även dåliga finns att observera. Komplementärmedicinska undersökningsmetoder och behandlingsalternativ presenterades.

Suzanne Lundborg driver Lundborgskliniken i Sävedalen.

Haydeh Bolouris föredrag 12/3-2024
En hjärnforskare som talade om sambandet mellan tandhälsa och hjärnhälsa.

Föredraget med hjärnforskaren Haydeh Bolouri gav en djupare förståelse om samspelet hjärn-mag-tarmkanal, via munhålan som är farligt nära hjärnan.
Efter en medicine doktor i neurovetenskap och flera forskningsprojekt så fann hon RECODE (REversing COgnitive DEcline) att dämpa kognitiva dysfunktioner, neurodegenerativa obalanser, såsom Alzheimers och Parkinson och att optimera hjärn- och helhetshälsan. Förutom många neurovetenskapliga publikationer har Haydeh tillsammans med Peter Wilhelmsson skrivit boken Rädda din hjärna, Nu!

Se föredragslides under rubriken Dokument här nedan!

Benny Ottossons föredrag 27/2-2024
Lev frisk länge: Hur du kan öka dina chanser att leva frisk till 100!

Ett samarbete med Naturlig Näring och Metabol Hälsa (NNMH).

Hälsoinspiratör Benny Ottosson inspirerade oss till att ta kommandot över vår hälsa.

Benny visade oss möjligheter att uppnå ett långvarigt strålande liv: Ett recept för att leva frisk till 100!

Denna föreläsning var fylld med ovärderliga tips att sakta ner eller till och med vända åldrandets naturliga gång.

Läs mer om Benny Ottosson på www.NNMH.se och
Klicka in på Bennys blogg och kolla hans senaste e-BOK

Yolanda Hedbergs föredrag 30/1-2024

Partiklar, joner och allt annat som frisätts från metalliska tandmaterial – vad är de och vad gör de med hälsan?


Föredrag på Dalheimers hus via direktlänk till Canada. KTH forskaren Yolanda Hedberg talar om utslag från metallallergier och korrossion. Se presentationen i videon på svenska.

Läs mer »

Dokument

Tandhälsans viktiga roll - Andrea Kontros Ladda hem
Lev frisk länge - Benny Ottosson Ladda hem
Hjärna & Mun - Haydeh Bolouri Ladda hem
Medlemsbrev Våren 2025 Ladda hem

Anmälan till föredrag: inga.palsson@telia.com eller tel 0733-690496
Anmälda får förtäring. Vi har vegetariskt och glutenfritt.

Medlemmar går gratis, 100 kr för icke-medlem
Vi tar kontant eller Swish: 123 060 54 44

Bli medlem HÄR
För 225 kr får du tidningen TF-bladet fyra ggr per år och går gratis på våra träffar!

Hållplast: Stig av på Chapmans torg (spårvagn 3 eller 9) eller Mariaplan (spårvagn 9 eller 11). Gå in på Slottskogsgatan.☜ Se platsbeskrivning för varje föredrag här nedan

_______________________________________________

Vårens program 2025

Föredragen börjar i januari och slutar i mars då promenaderna tar vid, en gång i månaden (29/3, 26/4, 31/5, 29/6, 26/7, 30/8). Kom den sista lördagen i månaden kl 13.00 till Botaniska trädgården i Göteborg! Mötesplatsen är bänken vid tegelbyggnaden, till vänster just innanför entrén till Botaniska trädgården. Första promenaden har ett specialinslag:

Lördag 29 mars 2025, klockan 13.00 – 15.00
Gabriella Morlin

    Mindfulness med sinnesbad i naturen

Botaniska Trädgården, Göteborg

En välgörande upplevelsebaserad promenad i Botaniska trädgården, där du får möjlighet att gå in i ett mer avslappnat tillstånd och ta in naturens element genom att låta dina sinnen översköljas av intryck från skog och mark.

Gabriella Morlin kommer att guida dig i denna hälsobringande naturterapi, som ska ge oss bättre kontakt med oss själva och med naturen.

Vi inleder med några enkla yogaövningar sittandes, för att släppa på spänningar. Sedan går vi i sakta mak och i tystnad för att uppleva naturens skönhet och vilan i oss själva – genom parken, i skogen och till den lilla sjön. Vi stannar till och öppnar våra sinnen för en medveten närvaro (mindfulness) på olika platser, varvat med samtal om våra upplevelser.

Läs mer på Gabriellas webbsida om hur detta är inspirerat av japansk Shinrin-yoku, och om vetenskapen bakom naturens läkande förmåga på oss människor: www.gmlivsgladje.com

Det behöver inte vara regnfritt för att genomföra denna aktivitet. Tänk på att klä er ordentligt efter väder, och ha bra skor för skogen. Bra idé också att ta med sittunderlag. Guidningen är gratis för alla.

Kontaktperson/info: Gabriella Morlin 073-0622456

_______________________________________________

Tisdag den 14 januari 2025 klockan 18.00 – 20.00
Andrea Kontros

    Vår tandhälsas viktiga roll för vår hälsa

Allégården, lokal Galleriet, Södra Allégatan 4 i Göteborg
Närmsta hållplats är Järntorget dit många bussar och spårvagnar trafikerar

Andrea Kontros ska i denna föreläsning framföra sin fars idéer angående tandstatus och tandhälsa samt korrelationen av dessa parametrar till hälsan. Hon ska även komplettera detta med egna tankegångar.

Min far hade redan på 1970-talet idéer om hur skadligt socker var för tänderna och hur farligt det var för hälsan att få dåliga tänder. Han utvecklade en egen metod med vilken han dokumenterade människors tandstatus. Min far kartlade även sjuka människors hälsostatus med hjälp av att intervjua dessa människor och fann intressanta samband mellan tandstatus och hälsostatus.

Han utvecklade under sitt liv egna tankegångar, genom observationer och genom att intervjua sjuka människor. Med tiden kom han på idéer om uppkomsten av cancer och vad som är viktigt att tänka på för att motverka detta. Det är rön som då ignorerades av etablissemanget, men som nu femtio år senare, är aktuella och börjar bli vedertagna.

Även jag har med åren blivit mer och mer hälsointresserad. Jag anser att det är vår hälsa som är det viktigaste och mest värdefulla vi har och att vi behöver vidta åtgärder för att bevara hälsan. Mina tankar och erfarenheter om vad som är bra eller mindre bra för hälsan har jag samlat i min bok ”Hälsan är viktigast – vår hälsa från ett biologiskt och humanistiskt perspektiv”.

Andrea Kontros har under hela sitt yrkesliv arbetat inom det naturvetenskapliga yrkesområdet som biomedicinsk analytiker. Hon är även författare och bloggare. Hennes hemsida: www.andreakontros.se

_______________________________________________

Torsdag den 20 februari 2025 klockan 18.00 – 20.00
Ute Krüger

    Coronavaccin - bra eller dåligt?             

Handelshögskolan sal B22 (invid receptionen), Vasagatan 1 i Göteborg
Närmsta spårvagnshållplats är Vasa Viktoriagatan dit spårvagn 2 och 3 trafikerar
        
Ute Krüger är specialist i patologi med mer än 25 års yrkeserfarenhet. Under de senaste 18 åren har hon främst arbetat som klinisk bröstpatolog och har även forskat på elakartade brösttumörer vid Lunds universitet i nästan åtta år. Efter introduktionen av sprutorna mot
C-19 har hon sett förändringar i de dagligen inkommande brösttumörerna hösten 2021.

Efter att ha insett att det sjukvårdssystem som hon arbetade inom inte i första hand var utformat för att bota patienter, bestämde hon sig för att säga upp sig. Efter många vidareutbildningar arbetar hon nu i sin egen praktik med fokus på att förebygga sjukdomar.

Under senaste året har hon sammanställt en bok. Den innehåller resultaten av vävnadsundersökningar av den tyska patologen Prof. Arne Burkhardt. I boken finns 57 fallbeskrivningar, vars död i de allra flesta fall bevisligen är kopplad till injektionen av sprutorna mot C-19. Boken har kommit ut på tyska. En översättning till engelska och även till svenska är på gång. Det är otroligt viktigt att dessa fynd når ut i världen! Mer information om boken hittas på www.histo-atlas.com. Hennes hemsida: www.active-health.se

_______________________________________________

Tisdag den 25 mars 2025 klockan 18.00 – 20.00  
Sussie Olofsson

    Området känsel – pusselbiten som försvann

Lokal Fyren på Kustgatan 10 i Göteborg
Närmsta spårvagnshållplats är Chapmans Torg, dit 3 och 9 trafikerar

Sussie Olofsson. Neuropedagog och legitimerad arbetsterapeut. Sussie har arbetat inom habilitering, BUP och egen verksamhet för barn och unga, som har allt från lätta till stora svårigheter, med att göra som andra individer gör, i livets dagliga relationer och aktiviteter.

Ett föredrag hålls om hur avvikande beteenden - symptombilder som oftast diagnostiseras som neuropsykiatriska - kan orsakas av avvikande balans i tarmflora och nervsystem. Barns avvikande beteende skvallrar ofta om avvikande syn & hörsel – men området känsel verkar vi ha glömt. Vägen till ett friskare liv kan ske genom kompensation & stimulering av dessa dolda funktionshinder, med hjälp av hjälpmedel, avgiftning, speciell kost, näringstillskott etc. Sedan 1995 tycks den vanligaste diagnosen bli autism.

Sussies kunskaper om den här gruppen av barn baseras på beprövad erfarenhet och forskning, som växt fram genom de läkare och tarmforskare över hela världen, som arbetat med den här gruppen av barn sedan långt innan 1990-talet. En avvikande tarmflora, så kallad dysbios, orsakas av gifter och brister. Den kan vara en stark bidragande orsak till barnens avvikande förmåga att kunna göra som andra barn gör.

Dessa kunskaper utifrån ett neurofysiologiskt perspektiv ledde Sussie och hennes kollegor till avvikande kunskaper om hur man kan balansera upp barns beteenden. Ett resultat som både fått barn och föräldrar att uttrycka:
”Så jag/han/hon är inte så dum – det var bara en avvikande känsel, vilket går att rätta till - allt från hyfsat till väldigt bra!”

Hennes hemsida: www.neuropedagogik.se

Tf bildades 1978, för att förbjuda kvicksilver i munnen. Efter hård kamp så förbjöds amalgamet år 2009 - inte för människans hälsa, men för miljöns skull kunde myndigheter gå med på det. Tf var en förkortning på Tandvårdsskadeförbundet. Ett namnbyte skedde hösten 2020. Då blev Tf en förkortning på Tandhälsoförbundet. Vi jobbar för Tänder och Hälsa.

Sommaren 2023 flyttade Tf i Göteborg från Gibraltargatan 42, som under många år hade varit en fast plats för träffar och kanslijobb. Öppet hus hölls traditionellt den första torsdagen i månaden. Föredrag hölls på Sensus. I samband med flyttningen så arkiverades pärmarna till Regionarkivet på Otterhällegatan 5. Böcker bevaras hos ordföranden.

Öppet hus pausade 2023 pga flytten, men återuppstod 2024 på restaurang Fritz i Dalheimers hus på Slottsskogsgatan 12 - det nya stället för föredrag som utökades till 6 st per år. Promenaderna på Botaniska Trädgården har varit en oavbruten tradition, beroende på väderlek. Promenaderna var på fredagar, men 2025 provar vi lördagar och nya koncept. Årsmötet är alltid en lördag kl 13 mot slutet av februari. Under 2025 flyttar vi till Kungsgatan 10, pga renovering.

Tag ett kik på våra härligt färgglada medlemsbrev!


Medlemsbrev
2025 Vår
2024 Vår Höst
2023 Vår Höst
2022 Vår Höst
2021 Vår Höst
2020 Vår Höst
2019 Vår Höst

Amalgamkontroversens historia

« Visa alla distrikt

Kommande aktiviteter


100 kr Entré. Gratis för medlem!

För att bli medlem: KLICKA HÄR

Kontakta oss

Telefon: 076 - 00 54 948
E-post: goteborg@tf.nu
 

Vår styrelse

Ordförande 
Pauli Terho

Vice orförande
Torbjörn Karlsson

Kassör
Björn-Inge Lindblad

Sekreterare
Inga Pålsson

Ledamot
Agneta Holm

Suppleant
Eric Lindberg

Valberedning
Kristina Nadelius

Revisor
Viviann Göransson

Revisor suppleant
Niklas Bergman


Kontaktperson för promenader: Eric Lindberg 073 - 844 51 66.